måndag 11 november 2013

Härdiga Ölandshöns

Våra Ölandshöns är riktigt härdiga och går ut nästan varenda dag under vintern.
Det beror på att vi kall-håller dom så att dom inte får för stor temperaturskillnad mellan inne och ute. Dom verkar älska vinterns utomhusliv och utnyttjar särskilt det lilla solljus vi ändå får under den här årstiden. Då samlas hela flocken ute på stallbacken för ett litet eftermiddagsmål.

http://egenkombucha.blogspot.se/

2 kommentarer:

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Hej! Vilket härligt hemman ni verkar ha, jag blir riktigt avundsjuk! En fråga: hur kommer det sig att ni valde just ölandshöns av alla lanthönsraser? Ren slump eller medvetet val?

Forsnäs Hemman sa...

Hej Cecilia.
Vad roligt att du frågar. Vi övervägde noga vilken hönsras vi skulle skaffa. En del av våra skal till att skaffa just ölandshöns kan du läsa å vår sida om Ölandshönsen.
http://forsnashemman.blogspot.se/p/olandshons.html under rubriken "Ölandshöns i lappland?" Kan sammanfatta så här: Lantras var självklart, och vi rekomenderar till alla att skaffa lantraser. Om man bara är intresserad av ägg så är någon av de små raserna, och dvärgraserna mest effektiva. Man får mest ägg för fodret som de äter.Om man också är intresserad av att slakta själv, som vi är ska man nog satsa på någon av de tre största lantraserna: Ölandshöns, Gotlands höns eller Skånska Blommehöns. Vi är ju mycket nöjda med våra fina Ölandshöns som är både stora, friska, snabbväxta, sociala och väldigt vackra i massor av olika färger!