torsdag 16 januari 2014

Återanvända äggkartonger

Vi återanvänder äggkartonger. Alla våra äggköpare och övriga bekanta vet om att vi uppskattar att få äggkartonger i alla storlekar. Det är är väldigt resurssparande för oss, eftersom vi slipper köpa alldeles nya kartonger som måste fraktas från företag i södra Sverige (och man kan ju undra vart dom kommer från ursprungligen). Det här sparar också väldigt mycket pengar, eftersom en äggkartong 12-pack kostar över 4 kr och ett 18-packskartong kostar över 5 kr, och då behöver man dessutom betala för frakt.
En del av vårt förråd av äggkartonger. För att spara plats är det bra att öppna locket på alla och stapla dom i varandra. 
När vi återanvänder äggkartongerna så klistrar vi på en etikett så att köparna ska få den information som behövs. Etiketterna skriver vi ut själva, 6 st på ett A4. På etiketten skriver vi också: "Lämna gärna igen förpackningen!"
Äggkartonger har ju inte evigt liv. Men i snitt får vi tillbaks ca 3 av 4 kartonger vi lämnar ut och dom håller i snitt ca 3-4 gånger var. En väldig besparing i naturresurser, transporter och ekonomi. Och väldigt uppskattat! Därför gör vi ett stort ägg-utskänk i påsktider till alla våra köpare, vänner, släktingar och bekanta som ger oss kartonger och äggskal.
Denna kartong är använd 2 gånger av oss (se datumen på etiketten) & är tillräckligt bra att användas minst en gång till.

http://egenkombucha.blogspot.se/

1 kommentar:

Klockarbarn sa...

Så utmärkt resurssparande som kommer alla tillgodo. inte bara miljön utan också köparen som skulle fått betala lite mer för äggen om ni hade behövt köpa alla era förpackningar. Jag gillar detta!