tisdag 23 augusti 2016

Bockslakt

Jaha, damer hur ser det ut i diskstället då? Jag använde det för att rengöra och smörja slaktmasken i går. En bock slaktades då och idag är det dags för resterande 4 bockar.
(Jag skriver "damer" för att hos oss är det husmor som slaktar allt).
Dom är alla födda våren 2015 och har nått en hyfsad slaktvikt. Så här blir det massa smaskigt, alltifrån från torkat getkött till rökt hjärta och tunga och goda grytor och "get i kål".


Och för att klargöra: det är bara positivt att man slaktar överskottsbockar, även så pass ovanliga och hotade raser som Lappgetter. För vi kan inte använda lika många bockar som getter i bevarandet. Dom flesta som har getter vill ha 2-4 damer och bara en herre. Resten kan vi äta upp, med gott samvete. 
Och smaklökarna tycker också det är gott. =) 

Inga kommentarer: